Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaka | ||
1,5 dl | Standardmjölk | |
4 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
50 g | Smör | |
2 tsp | Bakpulver | |
1 tbsp | Vaniljsocker | |
3 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Vatten | |
Marängtäcke | ||
1 tbsp | Vaniljsocker | |
3 dl | Vinbär | |
2,5 dl | Strösocker |
Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
Blanda ner det kokande vattnen, mjölk och vaniljsocker i äggsmeten.
Sikta ner mjölblandningen, och blanda till sist ner smöret.
Klä långpannan med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 12–15 minuter på 200°.
MARÄNGTÄCKE: Vispa 3 stycken äggvitor till hårt skum på låg hastighet.
Blanda försiktigt ner sockret och vaniljsocker. Vänd ner vinbären.
Ta ut kakan ur ugnen, och vrid upp till 250°.
Bred ut marängen över kakan och grädda i cirka 5 minuter, längst upp i ugnen, tills marängen har fått fin färg. Håll ögonen på marängen – den blir lätt bränd. Låt svalna innan du skär kakan i bitar.
Photo:
Niki Norberg