Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
3 tbsp | Smör | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tbsp | Bladpersilja - färsk | |
4 clove | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
5 L | Vatten | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Schalottenlök | |
8 pc. | Körsbärstomater | |
400 g | Färsk pasta | |
0,5 tsp | Salt | |
1 kg | Vongolemusslor |
Förberedelser musslor: Rör ut saltet i vattnet så att det löser sig. Lägg ner musslorna i saltvattnet. När de kommer ner i det salta vattnet så känner de sig hemma och spottar ut sanden som finns inne i musslan. Upprepa detta en gång och spola i kallt vatten.
Krossa vitlöksklyftorna lätt, skiva schalottenlöken, tärna chilifrukten och strimla bladpersilja.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Musslorna: Hetta upp en kastrull till medium värme Häll i ca: 3 msk olivolja
Tillsätt hälften av persiljan, skivad schalottenlök, kvartade tomaterna och all vitlök Låt det fräsa lite utan att det tar färg. Häll i musslorna utan vatten, höj värmen, rör runt och tillsätt vitt vin och den tärnade chilin, lägg på ett lock och koka 2-3 minuter eller tills de öppnat sig.
Lyft ur musslorna och det övriga ingredienserna på ett fat och spara till servering - spara vätskan.
Koka vätskan i 3 minuter och smaka av, salta och peppra efter smak, rör ner det rumstempererade smöret, rör ner musslorna och den avrunna pastan, strö över resten av persiljan.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt