Skip to main content
Vongolepasta

Vongolepasta

30 minEasy
514,15 kr
4 portions 105,65 kr per portion
Lyxig vardagsrätt med härlig smak och sälta från musslorna.

1 dlMatlagningsvin Vitt
3 tbspSmör
1 pc.Chilipeppar Röd
1 tbspBladpersilja - färsk
4 cloveVitlök
1 krmSvartpeppar Malen
5 LVatten
1 tbspOlivolja
1 pc.Schalottenlök
8 pc.Körsbärstomater
400 gFärsk pasta
0,5 tspSalt
1 kgVongolemusslor
Instructions
1

Förberedelser musslor: Rör ut saltet i vattnet så att det löser sig. Lägg ner musslorna i saltvattnet. När de kommer ner i det salta vattnet så känner de sig hemma och spottar ut sanden som finns inne i musslan. Upprepa detta en gång och spola i kallt vatten.

Krossa vitlöksklyftorna lätt, skiva schalottenlöken, tärna chilifrukten och strimla bladpersilja.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Musslorna: Hetta upp en kastrull till medium värme Häll i ca: 3 msk olivolja

Tillsätt hälften av persiljan, skivad schalottenlök, kvartade tomaterna och all vitlök Låt det fräsa lite utan att det tar färg. Häll i musslorna utan vatten, höj värmen, rör runt och tillsätt vitt vin och den tärnade chilin, lägg på ett lock och koka 2-3 minuter eller tills de öppnat sig.

Lyft ur musslorna och det övriga ingredienserna på ett fat och spara till servering - spara vätskan.

Koka vätskan i 3 minuter och smaka av, salta och peppra efter smak, rör ner det rumstempererade smöret, rör ner musslorna och den avrunna pastan, strö över resten av persiljan.