Skip to main content
Kyckling med äppelcider och parmesanpotatis
Mari Bergman

Kyckling med äppelcider och parmesanpotatis

45 minEasy
290,75 kr
4 portions 46,70 kr per portion
Lättlagad kycklingrätt med ljuvliga smaker och få ingredienser. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Bakplåtspapper
3 tbspOlivolja
1 tbspSmör
1,5 tspSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspKycklingfond
Köp hem
500 gBrysselkål
600 gFärsk kycklingfilé
3 dlCider Äpple
1 kgDelikatesspotatis
100 gParmesanost
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Skala och riv vitlök. Tillsätt 2 dl äppelcider och riven vitlök till kycklingen, blanda om och låt kycklingen marinera i minst 30 min.

3

Skölj och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och 1 tsk salt i en bunke.

4

Finriv parmesanosten och sprid ut osten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg potatisarna med snittytan ner på osten. Rosta i ugnen i ca 30 min.

5

Skölj brysselkålen och strimla den tunt med en mandolin eller för hand. Blanda i en skål med lite olja och salt.

6

Sila av marinaden från kycklingen. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.

7

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min/ sida på medelhög-hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

8

Tillsätt 1 dl äppelcider och kycklingfond i pannan och låt kycklingen sjuda på låg värme under lock eller aluminiumfolie i ca 15 min.

9

Servera kycklingen och skyn tillsammans med parmesanrostad potatis och brysselkålssallad.

Photo:

Nurlan Emir