Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Från ditt skafferi | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Bakplåtspapper | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
1,5 tsp | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Kycklingfond | |
Köp hem | ||
500 g | Brysselkål | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
3 dl | Cider Äpple | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
100 g | Parmesanost |
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en bunke. Skala och riv vitlök. Tillsätt 2 dl äppelcider och riven vitlök till kycklingen, blanda om och låt kycklingen marinera i minst 30 min.
Skölj och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och 1 tsk salt i en bunke.
Finriv parmesanosten och sprid ut osten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg potatisarna med snittytan ner på osten. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Skölj brysselkålen och strimla den tunt med en mandolin eller för hand. Blanda i en skål med lite olja och salt.
Sila av marinaden från kycklingen. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingfiléerna i ca 2 min/ sida på medelhög-hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Tillsätt 1 dl äppelcider och kycklingfond i pannan och låt kycklingen sjuda på låg värme under lock eller aluminiumfolie i ca 15 min.
Servera kycklingen och skyn tillsammans med parmesanrostad potatis och brysselkålssallad.
Photo:
Nurlan Emir
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste