Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
500 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1,5 tbsp | Olivolja | |
Spetskål | ||
500 g | Spetskål | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt | |
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen om du använder fryst.
Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg stavarna i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 20 min.
Spetskål: Strimla kålen och dela sugar snapsen på längden. Finhacka dillen.
Fräs kålen i lite olja och smör i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Tillsätt sugar snapsen och dillen samt citronskal- och saft. Blanda om och låt allt bli varmt. Ställ åt sidan medan du steker kycklingen.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera kycklingen med rostade morötter och dillslungad spetskål.
Näringsvärde: 427 kcal, 39 g protein, 21 g fett, 17 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt