Skip to main content
Club Sandwich med rostad sötpotatis
Mari Bergman

Club Sandwich med rostad sötpotatis

30 minEasy
344,66 kr
4 portions 33,77 kr per portion
Vi fortsätter de sista sommarveckorna med riktigt härliga och fräscha rätter. Något som är riktigt gott att grilla faktiskt, är sötpotatisen till clubsandwichen. (Familjematkassen v31 2012)

Tillbehör
1 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
800 gSötpotatis
Sandwich
0,5 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
200 gVanliga Tomater
0,5 pc.Rödlök
100 gRuccolasallat
1 tbspSmör
4 pc.Ciabatta
120 gBacon Skivat
400 gKycklingfile
1 tbspOlivolja
Currydressing
0,5 tspSalt
1 tbspSmör
1 pc.Äpple Golden Delicius
2 krmSvartpeppar Malen
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tspCurry
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.

2

Currydressing: Skala och finriv äpplet. Fräs äpplet hastigt i smör i en liten kastrull tillsammans med curry. Blanda äppel- och curryfräset med yoghurt. Salta och peppra efter smak och ställ kallt.

3

Skär kycklingen så att du får antalet bitar som portioner. Salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en panna med lite smör och olja och stek varje filé så att de får en fin stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen så att de bir helt genomstekta och håller värmen.

4

Torka ur panna och stek baconskivorna krispiga, lägg sedan över dem på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

5

Värm brödet lite ugnen.

6

Skär tomaterna och rödlöken i skivor. Skölj salladen.

7

Lägg en klick curryyoghurt på undersidan av varje bröd. Dela bröden om du har stora bitar. Toppa sedan med kyckling, bacon, tomat, rödlök och sallad.

8

Servera tillsammans med sötpotatis.

Näringsvärde: 703 KCAL 42g Protein 25g Fett 74g Kolhydrater