Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
65 g | Ruccolasallat | |
1 pc. | Röd Paprika | |
0,5 pc. | Citron | |
2 tbsp | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
Rotfruktsgratäng | ||
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Gul lök | |
250 g | Vanliga morötter | |
2 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tbsp | Vetemjöl | |
150 g | Riven Ost | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
4 dl | Standardmjölk | |
300 g | Palsternacka | |
300 g | Potatis Fast | |
120 g | Rökt Skinka | |
1 tsp | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfruktsgratäng: Skala potatis, palsternacka, morot, lök och vitlök. Skiva rotfrukterna i 1/2 cm tjocka slantar. Skär lök och vitlök i tunna skivor. Lägg hälften av rotfrukterna och löken i en ugnsfast form. Lägg ett lager med skinka över och lägg sedan över resterande mängd rotfrukter och lök. Toppa gärna med potatisen överst.
Värm smöret i en kastrull på spisen. Vispa ut mjölet och slå på mjölk och grädde. Låt såsen koka upp under omrörning. Sänk värmen och krydda med timjan, salt och peppar. Tillsätt hälften av osten och rör om. Häll såsen i formen och strö över resten av osten. Sätt in i ugnen ca 30-35 min.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Skär paprikan i mindre bitar och halvera tomaterna. Blanda allting i en skål, ringla över lite olja och pressa över saften från en halv citron.
Servera gratängen med salladen.
Näringsvärde: Kcal: 605, Fett: 39 g, Protein: 25 g, Kolhydrater: 35 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt