Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Toast skagen | ||
1 dl | Gräddfil | |
1 tsp | Konjak | |
3 tbsp | Dill - färsk | |
2 tbsp | Smör | |
4 pc. | Formfranska | |
500 g | Räkor i Lake | |
50 g | Löjrom | |
150 g | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
Hemlagad majonäs | ||
1 tbsp | Dijonsenap | |
2 pc. | Ägg | |
4 dl | Matolja |
Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
Dela äggen och blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten
Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.
Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt konjaken, salt och peppar. Rosta eller stek en brödskiva per portion i smör. Blanda ner den hackade dillen i räkröran straxt före serveringen så att den behåller sin spänst. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.
Photo:
Martin Löf
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt