Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Romansallat | |
Sås | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Riven Ost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
1 tsp | Salt | |
Lasagne | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Spiskummin | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 tbsp | Balsamvinäger | |
400 g | Passerade Tomater | |
200 g | Gröna Linser Torkade | |
1 tsp | Salt | |
1,5 tbsp | Färsk ingefära | |
6 dl | Vatten | |
1 tsp | Curry | |
250 g | Morötter | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
2 tsp | Lantbuljong | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Gul lök | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
Plattor | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 pc. | Zucchini | |
1 pc. | Papadums |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lasagne: Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin. Skala och grovriv morötterna.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, chili, ingefära och morötter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och curry under omrörning. Tillsätt passerade tomater, linser, balsamvinäger, tomatpuré, honung, salt, buljong och vatten. Låt linssåsen koka upp, rör om ordentligt, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt såsen puttra under lock ca 15 min. Rör om då och då så att inte linserna bränner vid.Ta sedan av locket och låt den puttra ytterligare ca 5-10 minuter tills linserna känns al dente.
Sås: Mixa ihop creme fraiche, mjölk, riven ost, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
Plattor: Skiva zucchini i ½ cm tjocka skivor och halvera tomaterna.
Lasagne: Häll ett tunt lager mjölksås i botten av en ugnsfast form. Varva sedan papadum, linssås, zucchini och mjölksås. Avsluta med ett lager tomater och mjölksås på toppen. Tryck till ordentligt så att mjölksåsen täcker hela ytan. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och servera till lasagnen.
Näringsvärde: 716 kcal, 33 g protein, 33 g fett, 66 g kolhydrater.
Photo:
Maddzan Lindblad
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel