Skip to main content
Indisk grönsakslasagne
Mari Bergman

Indisk grönsakslasagne

1 hEasy
382,80 kr
4 portions 42,83 kr per portion
Lasagne är en riktig vardagsfavorit och här har vi gjort en supergod indisk variant.

Sallad
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Romansallat
Sås
2 krmSvartpeppar Malen
150 gRiven Ost
2 dlCreme Fraiche Naturell
1,5 dlMellanmjölk
1 tspSalt
Lasagne
2 tbspOlivolja
1 tspSpiskummin
0,5 pc.Chilipeppar Röd
2 tbspBalsamvinäger
400 gPasserade Tomater
200 gGröna Linser Torkade
1 tspSalt
1,5 tbspFärsk ingefära
6 dlVatten
1 tspCurry
250 gMorötter
2 tbspTomatpuré
1 tspPaprikakrydda
2 tspLantbuljong
1 tspHonung Flytande
1 pc.Gul lök
3 cloveVitlök Vanlig
Plattor
125 gKörsbärstomater
1 pc.Zucchini
1 pc.Papadums
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin. Skala och grovriv morötterna.

3

Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, chili, ingefära och morötter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och curry under omrörning. Tillsätt passerade tomater, linser, balsamvinäger, tomatpuré, honung, salt, buljong och vatten. Låt linssåsen koka upp, rör om ordentligt, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt såsen puttra under lock ca 15 min. Rör om då och då så att inte linserna bränner vid.Ta sedan av locket och låt den puttra ytterligare ca 5-10 minuter tills linserna känns al dente.

4

Sås: Mixa ihop creme fraiche, mjölk, riven ost, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer.

5

Plattor: Skiva zucchini i ½ cm tjocka skivor och halvera tomaterna.

6

Lasagne: Häll ett tunt lager mjölksås i botten av en ugnsfast form. Varva sedan papadum, linssås, zucchini och mjölksås. Avsluta med ett lager tomater och mjölksås på toppen. Tryck till ordentligt så att mjölksåsen täcker hela ytan. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.

7

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och servera till lasagnen.

Näringsvärde: 716 kcal, 33 g protein, 33 g fett, 66 g kolhydrater.

Photo:

Maddzan Lindblad