Skip to main content
Smashed potatis med parmesan, Abba brantevik, röd lök, dill, crème fraiche, citronzest
Abba

Smashed potatis med parmesan, Abba brantevik, röd lök, dill, crème fraiche, citronzest

40 minEasy
184,20 kr
6 portions 18,15 kr per portion
Ett trendigt recept på lätt sommarmat med kokt potatis som mosas och bakas krispig i ugn - perfekt om det blivit över potatis från en annan måltid. Servera med till exempel sommarfavoriterna – parmesan, brantevikssill och créme fraiche! Tips: toppa gärna medhackad rödlök, dill och citronzest för extra smak.

490 gSill
1 pc.Rödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspSalt
0,5 dlOlivolja
1 pc.Citron
2 dlCreme Fraiche Naturell
600 gPotatis Fast
70 gParmesanost
Instructions
1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Ta fram din tidigare kokta potatis som blivit över alternativt koka potatisen mjuk.

3

Lägg de kokta potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje potatis med tex en stekspade så de blir ”smashade”. Ringla över olivolja, riven parmesanen, salt och svartpeppar.

4

Grädda potatisarna mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg och osten blivit krispig.

5

Hacka rödlök och riv citronzest.

6

Lägg den smashade potatisen på ett fat och toppa sedan med crème fraiche, Abba Brantevikssill, rödlök, citronzest och dillkvist.