Skip to main content
Tandoorikyckling med mango- och myntasallad
Mari Bergman

Tandoorikyckling med mango- och myntasallad

45 minEasy
304,55 kr
4 portions 38,92 kr per portion
Kyckling i ugn som får smak av en härlig kryddmarinad. Mangosalladen ger rätten en fräschhet och sötma som passar extra bra till lite kryddstarkare rätter. Lägg gärna in kycklingen i marinaden kvällen innan tillagning.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Tandoorikyckling
1,5 tbspFärsk ingefära
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspRapsolja
0,75 tspSpiskummin
1,5 tspSalt
700 gKycklinginnerfile Fryst
1,5 tspGaram Masala
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Lime
0,75 tspKoriander - torkad
1 tspHonung Flytande
1 tbspTomatpuré
0,75 tbspChiliflakes
200 gYoghurt för Matlagning
Mango- och myntasallad
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Mango Färsk
1 tbspRapsolja
0,5 pc.Lime
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Gurka
1 pc.Mynta - färsk
1 krmSalt
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tandoorikyckling: Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.

3

Lägg över kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Mango- och myntasallad: Skala mangon och gurkan. Dela gurkan på längden och skrapa bort det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurka och mango i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt limesaft och olja. Smaka av med en nypa salt och peppar.

6

Servera tandoorikycklingen tillsammans med ris och mango- och myntasallad.

Näringsvärde: Kcal: 601 Fett: 20 g Protein: 45 g Kolhydrater: 58 g

Photo:

Linnea Swärd