Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Tandoorikyckling | ||
1,5 tbsp | Färsk ingefära | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Rapsolja | |
0,75 tsp | Spiskummin | |
1,5 tsp | Salt | |
700 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
1,5 tsp | Garam Masala | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Lime | |
0,75 tsp | Koriander - torkad | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
0,75 tbsp | Chiliflakes | |
200 g | Yoghurt för Matlagning | |
Mango- och myntasallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Mango Färsk | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 pc. | Gurka | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tandoorikyckling: Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.
Lägg över kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Mango- och myntasallad: Skala mangon och gurkan. Dela gurkan på längden och skrapa bort det vattniga med hjälp av en sked. Skär gurka och mango i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken och skölj och finhacka myntan. Blanda samman i en skål och tillsätt limesaft och olja. Smaka av med en nypa salt och peppar.
Servera tandoorikycklingen tillsammans med ris och mango- och myntasallad.
Näringsvärde: Kcal: 601 Fett: 20 g Protein: 45 g Kolhydrater: 58 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria