Skip to main content
Teriyakibiff i tortillabröd

Teriyakibiff i tortillabröd

20 minEasy
250,15 kr
4 portions 45,87 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v33) Otroligt snabblagad och god rätt. Plockmat när den är som bäst!

Till servering
336 gTortilla Wrap
120 gRöd Paprika
1 pc.Gurka
0,5 pc.Persilja - färsk
130 gRödlök
1 pc.Plocksallat
Teriyakibiff
1,5 tspFlingsalt
15 gOlivolja
400 gLövbiff
120 gTeriyakisås
Instructions
1

Börja med grönsakerna. Kärna ur och strimla paprikan. Skär salladen i mindre bitar. Skär gurkan i stavar. Skala och strimla rödlöken tunt. Hacka persiljan. Lägg upp allt i skålar.

Värm bröden enligt förpackningens anvisningar.

Strimla köttet och fräs det i smör eller olivolja i en panna. Tillsätt teriyakimarinaden och smaka av med salt.

Låt var och en fylla sitt tortillabröd med kött och sallad vid bordet!

INFO Teriyaki är en japansk maträtt där någon form av strimlat eller skuret kött (nöt, fisk eller kyckling) steks i en söt sojamarinad, kallad teriyakisås. Den speciella smaken fås fram med hjälp av soja, risvin och socker.