Skip to main content
Klassisk rabarberpaj
Carina Hejde

Klassisk rabarberpaj

30 minEasy
60,85 kr
8 portions 5,23 kr per portion
En lättlagad smulpaj med rabarber som serveras med vaniljsås eller vaniljglass. Pajen går utmärkt att frysa in om det blir över.

1,5 dlVetemjöl
1,5 dlHavregryn
500 gFärsk rabarber
1 tbspPotatismjöl
1 dlStrösocker
125 gSmör
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ansa och skär rabarber i 0,5 cm stora bitar. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt.

3

Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.

4

Fördela smuldegen över rabarbern i formen.

5

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.

6

Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.

Photo:

Nurlan Emir