Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
2 tbsp | Honung | |
3 krm | Chilipulver | |
1 dl | Japansk soja | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
0,5 dl | Tomatpuré | |
1 clove | Vitlök | |
1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
Tillbehör | ||
4 dl | Långkornigt Ris | |
Passionsfruktssalsa | ||
1 pc. | Passionsfrukt | |
1 pc. | Paprika | |
0,25 pc. | Chilipeppar Röd | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Lime |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, olja, chilipulver, paprikapulver, tomatpuré och honung i en bunke. Tillsätt kycklingen och marinera minst 10 min men gärna längre om du har tid. Lägg över kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 45 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Efter halva tiden så kan du ösa marinadvätskan med en sked över kycklingen.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Passionsfruktssalsa: Skölj och tärna paprika och tomat fint. Skölj och finhacka chilin. Blanda i en skål och tillsätt passionsfrukt, limesaft och en nypa salt.
Servera kycklingen tillsammans med ris och passionsfruktssalsa.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde per portion: Kcal: 659, Protein 46 g, Fett 29 g, Kolhydrater 52 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria