Skip to main content
Toscaäpplen
Arla

Toscaäpplen

30 minEasy
140,30 kr
8 portions 9,12 kr per portion
Nötter och äpplen är en klassisk kombination, extra goda är dessa äpplen nybakade och varma.

Till servering
3 dlVispgrädde
2 tbspVetemjöl
0,5 tbspStandardmjölk
3 tbspRåsocker Strö
4 pc.Äpple Royal Gala
80 gPistagenötter
75 gSmör
1 tbspHonung
Instructions
1

Sätt ugnen på 200°. Halvera äpplena och ta bort kärnhusen. Skär ett rutmönster i äppelhalvorna och lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla över 1/3 av smöret och strö över 1/3 av råsockret.

2

Baka i mitten av ugnen 20 min. Skala eventuellt och grovhacka nötterna. Smält resten av smöret och tillsätt resten av råsockret, honung, mjölk och mjöl. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar lite.

3

Rör ner nötterna. Höj ugnstemperaturen till 225°. Fördela toscasmeten på äppelhalvorna och fortsätt baka i mitten av ugnen ca 10 min tills de börjar få fin färg. Vispa grädden lätt och servera till.