Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Oumphspett | ||
8 pc. | Grillpinnar | |
560 g | Vegetariska produkter | |
1 tbsp | Olivolja | |
Tomat- och myntadipp | ||
30 g | Citron, (0,3 st) | |
400 g | Kvisttomater | |
2 tsp | Honung Flytande | |
50 g | Pinjenötter | |
1 pc. | Röd Paprika | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 tsp | Salt | |
0,25 pc. | Rödlök | |
15 g | Färsk ingefära | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
Blomkålstabbouleh | ||
450 g | Blomkål Färsk, (1 st) | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Röd Paprika | |
200 g | Kvisttomater | |
0,5 pc. | Gurka | |
30 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 pc. | Mynta - färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blomkålstabbouleh: Skölj och finhacka blomkålen. Skölj tomat, paprika och gurka och ta bort kärnhusen. Tärna smått.
Skala och finhacka rödlöken samt skölj och finhacka mynta och persilja. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft, olja, salt och peppar. Blanda om väl.
Oumphspett: Trä oumphen på spett och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olja och sätt in i ugnen ca 10 min. Du kan även steka oumphen i en stekpanna om du vill förenkla momentet lite.
Tomat- och myntadipp: Skölj och dela tomat och paprika i mindre bitar. Skala och dela lök och ingefära i mindre bitar.
Lägg alltsammans i en matberedare tillsammans med pinjenötter, mynta, honung, olja, 1 msk citronsaft, salt och peppar. Mixa till en chunky sås.
Servera blomkålstabboulhen med oumphspett och tomat- och myntadipp.
Näringsvärde: 486 kcal, 16 g protein, 17 g fett, 62 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt