Skip to main content
Asiatiska kycklingbollar i kokossås
Mari Bergman

Asiatiska kycklingbollar i kokossås

30 minEasy
563,10 kr
4 portions 98,88 kr per portion
Goda kycklingbullar med lite sting och en sås gjord på kokosmjölk. (Tastelines matkasse v8 2014)

Tillbehör
3 dlJasminris
250 gEdamamebönor
0,5 tbspFärsk ingefära
1 krmFlingsalt
2 tbspOlivolja
Kycklingbollar
1 pc.Ägg
3 krmSvartpeppar Malen
1 dlPurjolök
1 pc.Lime
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspFärsk ingefära
500 gKycklingfärs
2 tbspRapsolja
1 tspChilipeppar Röd
1 tspSalt
0,5 dlStröbröd
Sås
0,5 tbspFisksås - Asiatisk
400 gKokosmjölk
1 tbspJapansk soja
1 tbspHonung Flytande
0,5 tbspGrön Currypasta
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kycklingbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skölj och finhacka urkärnad chili och skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.

3

Blanda färsen tillsammans med lök, chili, ingefära, ägg, limesaft, salt och svartpeppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.

4

Hetta upp en panna med lite olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.

5

Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca ½ msk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.

Servera kycklingbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.

Näringsvärde: Kcal: 681 Fett: 36 g Protein: 37 g Kolhydrater: 37 g

Photo:

Linnea Swärd