Skip to main content
Krämig blomkålssoppa med kokosmjölk och rostade solroskärnor
Magnihill

Krämig blomkålssoppa med kokosmjölk och rostade solroskärnor

30 minEasy
610,40 kr
10 portions 25,43 kr per portion
Krämig blomkålssoppa med kokosmjölk och rostade solroskärnor

Garnering
2 tbspSolroskärnor Rostade
2 pc.Salladslök
100 gBlomkål Färsk
0,5 tspSalt
1 krmSvartpeppar Malen
3 tbspFärsk ingefära
0,5 krmMuskot Malen
200 gLökpuré
1 tbspStrösocker
7 dlKokosmjölk
1,5 tbspVitlök Fryst
1 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Citron
1 200 gBlomkålspuré
6 dlGrönsaksbuljong
5 tbspSolrosolja
Instructions
1

Skala och tärna ingefäran och ta ur kärnorna från chilin. Riv skalet av citronen och kläm ur saften.

2

Fräs ingefäran och vitlöken i solrosoljan utan att den tar färg. Tillsätt blomkåls- och lökpurén och fyll på med kokosmjölken och grönsaksbuljongen. Smaksätt med salt, malen svartpeppar, riven muskotnöt, socker, citronsaft och rivet citronskal.

3

Låt koka upp och småkoka en stund. Mixa sedan soppan med stavmixer och fullända smaken om så behövs.

4

Smula och rosta den färska blomkålen i en panna till gyllenbrun färg. Skär den tvättade salladslöken till fina ringar. Servera blomkålen och salladslöken eller hackad gräslök till soppan. Strö överst rostade, hackade solrosfrön.