Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar | |
1,5 tsp | Kinesisk soja | |
300 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 dl | Rött matlagningsvin | |
0,5 tsp | Salt | |
340 g | Spaghetti | |
4 tbsp | Oxfond | |
4 pc. | Morötter | |
1 pc. | Gul lök | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Lagerblad | |
150 g | Pancetta | |
1 tbsp | Smör | |
400 g | Krossade Tomater | |
Vuxentwist | ||
1 dl | Riven Pecorinoost | |
0,5 pc. | Färsk timjan | |
1 tbsp | Olivolja |
Börja barnvarianten så här: riv gul lök och vitlök fint.
Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna med köttfärsen ordentligt.
Tillsätt krossade tomater, fond, lagerblad, honung, soja, tomatpure´, matlagningsvin och vatten. Koka upp. Låt koka under lock på medelvärme 25-30 min.
Tillsätt örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och lägg i en klick smör.
Tärna pancettan (eller bacon) och stek den knaprig i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och riv morötterna. Servera spaghettin med köttfärssåsen, pancettan, rivna morötter och cocktailtomater.
Vuxentwist på slutet: ta undan hälften av den kokta spaghettin och köttfärssåsen från receptet. Värm köttfärssåsen och lägg i 100 g av den stekta pancettan, 150 g cocktailtomater och ungefär 3 rivna morötter. Blanda i spaghettin och vänd runt.
Toppa pastan med riven pecorino och färsk timjan. Avsluta gärna med några droppar god olivolja och nymalen svartpeppar.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
2 Krossade Tomater 390g Garant