Skip to main content
Asiatisk biffsallad med shiratakinudlar
Mari Bergman

Asiatisk biffsallad med shiratakinudlar

30 minEasy
473,00 kr
2 portions 72,00 kr per portion
En lättlagad och snabb nudelsallad med asiatiska smaker som passar lika bra mitt i veckan som till helgen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här.

Topping
0,5 pc.Lime
30 gJordnötter Rostade
0,25 pc.Mynta - färsk
Kött
200 gEntrecote
0,5 tbspOlivolja
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar
Nudelsallad
1 krmSalt
40 gFärsk bladspenat
0,25 pc.Gurka
30 gSalladslök
50 gShiratakinudlar
50 gSockerärta Färsk
100 gMorötter
Dressing
1 tbspRapsolja
0,5 pc.Lime
0,25 pc.Mynta - färsk
0,5 tbspJapansk soja
0,5 tspChiliflakes
0,5 tbspFärsk ingefära
1 tspHonung Flytande
1 tbspFisksås - Asiatisk
0,5 cloveVitlök
Instructions
1

Nudelsallad: Spola nudlarna kalla och lägg upp i en stor skål. Strö över lite salt.

2

Skölj alla salladsingredienser. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.

3

Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad.

4

Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

5

Kött: Salta och peppra köttet. Stek i en het panna i olja till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du vill ha medium rare. Eller grilla på utegrillen. Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.

6

Topping: Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad. Skär limen i klyftor.

Lägg upp nudelsalladen på ett vackert fat. Toppa med skivat kött, hackade jordnötter, myntablad och limeklyftor. Är och njut.

Näringsvärde: 425 kcal, 27 g protein, 27 g fett, 16 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir