Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köfte | ||
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Spiskummin | |
325 g | Sojafärs | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Myntasås | ||
0,25 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Havrefraiche | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
Rotfrukter | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
200 g | Palsternacka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
70 g | Färsk bladspenat | |
300 g | Sötpotatis |
Tina den formbara färsen ordentligt innan tillagning.
Rotfrukter: Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär sötpotatis och palsternacka i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 10 min.
Köfte: Finhacka vitlök. Blanda vitlök, spiskummin, olivolja, salt och peppar med den tinade färsen. Forma färsen till 6 järpar.
Ta ut plåten med rotfrukter efter 10 min och lägg järparna runtom rotfrukterna. Rosta i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 min.
Myntasås: Hacka myntan och blanda med havrefraiche, citronsaft, salt och peppar. Blanda spenat med de rostade rotfrukterna. Servera med vegansk köfte och myntasås.
Näringsvärde: 739 kcal, 35 g protein, 36 g fett, 61 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1