Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Stekt ris | ||
200 g | Ostronskivling | |
200 g | Haricot Verts Fryst | |
2 tbsp | Rapsolja | |
300 g | Morötter | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
5 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
2 dl | Basmatiris | |
Topping | ||
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Koriander - färsk |
Stekt ris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan riset svalna något.
Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Riv svampen i mindre bitar. Skär tinade haricots vertsen i tre delar.
Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna/wok. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp så att svampen blir krispig. Tillsätt morötter, haricots verts och chiliflakes och stek i ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
Häll över grönsaksfräset på en tallrik.
Hetta upp resten av oljan och stek det kokta riset under omrörning i ca 3-4 min. Tillsätt grönsakerna, soja, fisksås och honung och blanda om.
Vispa ihop äggen i en skål. Gör ett ”hål” i mitten av riset för att göra plats för äggen. Häll i äggsmeten och stek äggen i stekpannan så att de stelnar. Blanda om med riset så att äggen fördelas jämnt. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Toppa det stekta riset med koriander, jordnötter och limeklyftor. Klart att servera!
Näringsvärde: 610 kcal, 30 g protein, 27 g fett, 55 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Jordnötter Salta 275g Estrella