Skip to main content
Asiatisk tofuwok med risnudlar
Mari Bergman

Asiatisk tofuwok med risnudlar

20 minEasy
275,35 kr
4 portions 50,24 kr per portion
Njut av en snabblagad wok till middag! Med tofu, fräscha grönsaker, risnudlar och röd currysås blir det här en vegetarisk fullträff.

Tofuwok
0,25 tspSalt
400 gTofu
1 pc.Röd Paprika
2 tbspRapsolja
150 gSugarsnaps
60 gSalladslök
1 tbspMajsstärkelse
1 pc.Lime
250 gBroccoli
180 gRisnudlar
0,5 pc.Purjolök
Röd currysås
1 cloveVitlök Vanlig
1,5 tbspJapansk soja
1 tbspFärsk ingefära
2 tbspRöd Currypasta
1 tbspRapsolja
400 mlKokosmjölk
Instructions
1

Röd currysås: Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och fräs ingefära, vitlök och currypasta under omrörning i 1 min. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt såsen puttra på svag värme till steg

6
  1. Tofuwok: Strimla purjolök, paprika och sugarsnaps. Skär broccolin i buketter.
3

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, sila av vattnet och spola nudlarna kalla.

4

Tärna tofun och blanda med salt och majsstärkelse på en tallrik.

5

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om så att den blir krispig. Häll över tofun på hushållspapper och ställ åt sidan.

6

Hetta upp 1 msk olja i stekpannan och fräs alla grönsaker på hög värme så att de mjuknar men behåller sin spänst. Tillsätt nudlar och röd currysåsen till grönsakerna och fräs ihop. Låt allt blandas ordentligt med såsen.

7

Lägg upp nudelwoken i djupa tallrikar och toppa med tofubitar och strimlad salladslök. Pressa över lime. Klart att servera!

Näringsvärde: 586 kcal, 16 g protein, 31 g fett, 55 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir