Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
80 g | Jordnötter Rostade | |
Nudlar och grönsaker | ||
200 g | Glasnudlar | |
250 g | Tofu | |
250 g | Färska champinjoner | |
300 g | Pak choi | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 krm | Salt | |
180 g | Böngroddar | |
0,5 pc. | Purjolök | |
Buljong | ||
2 tbsp | Hoisinsås | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 L | Vatten | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tsp | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
20 g | Citrongräs Färsk | |
2 tbsp | Tamarisoja | |
1 krm | Nejlikor Hela | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Kanel Hel |
Buljong: Finhacka chili och skala och riv vitlöken. Skala och skär ingefäran i centimetertjocka skivor. Banka citrongräset.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs vitlök, chili och kryddnejlika (1 krm är ca 6 kryddnejlikor) någon min. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, soja, hoisin, kanelstång, citrongräs och ingefära. Koka upp och låt puttra i cirka 15 min.
Nudlar: Tillred glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj de färdigkokta nudlarna i kallt vatten och sätt åt sidan.
Grönsaker: Strimla purjolök och skiva champinjonerna. Skär pak choi i stora bitar. Tillsätt purjolök, pak choi och champinjoner till buljongen. Låt sjuda i ca 5 min.
Tofu: Pressa tofun på vätska i en ren handduk eller hushållspapper. Dela den färdigpressade tofun i kuber och krydda med salt.
Hetta upp rapsolja i en panna och stek tofubitarna på hög värme runt om i några minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Buljong: Smaka av buljongen med limesaft och ev lite mer salt.
Servering: Ta fram djupa skålar och fördela glasnudlar i botten av varje skål. Tillsätt buljongen med grönsakerna och toppa med den stekta tofun, böngroddar, hackade jordnötter och mynta.
Näringsvärde: 491 kcal, 16 g protein, 20 g fett, 56 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt