Skip to main content
Marockansk färsgryta med yoghurt och couscous
Mari Bergman

Marockansk färsgryta med yoghurt och couscous

30 minEasy
343,60 kr
4 portions 42,86 kr per portion
En nordafrikansk gryta med massa härliga kryddor. Servera med en fräsch yoghurt och couscous.

Gryta
2 tspSpiskummin
1 tbspTomatpuré
500 gNötfärs
1 tspPaprikakrydda
3 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Röd Paprika
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 tspKanel
1 tbspFärsk ingefära
800 gKörsbärstomater Konserverade
1 pc.Grönsaksbuljong
2 tspHonung Flytande
1 pc.Gul lök
70 gAprikoser Torkade
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspSalt
Tillbehör
400 gVanliga morötter
2,5 dlCouscous
Yoghurt
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlYoghurt för Matlagning
2 krmSalt
1 tspHonung Flytande
Instructions
1

Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Skölj chilipeppar och paprika. Finhacka chili och skär paprikan i tärningar.

2

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alltsammans under 1 min. Tillsätt färsen, spiskummin, paprikapulver och kanel och stek tills färsen är helt genomstekt.

3

Tillsätt honung, tomatpuré, grönsaksbuljong, strimlade aprikoser och konserverade tomater. Låt grytan puttra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Tillred couscous enligt anvisning på paketet.

5

Yoghurt: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.

6

Skala morötterna och riv dom på ett rivjärn.

Servera färsgrytan med couscous och en klick yoghurt på toppen och riven morot.

Näringsvärde: Kcal: 718, Fett: 18 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 90 g

Photo:

Linnea Swärd