Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fisk | ||
2 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Smör | |
600 g | Rödspättafile | |
2 dl | Ströbröd | |
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Isbergssallat | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 tbsp | Vinäger | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Stjälkselleri | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Citron | |
800 g | Potatis Fast | |
Dillig sås | ||
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Äkta Majonnäs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Dijonsenap |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.
Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.
Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik. Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.
Näringsvärde: Kcal: 662 Fett: 27 g Protein: 44 g Kolhydrater: 57 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria