Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pannkaka | ||
0,5 tsp | Salt | |
400 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
3 tbsp | Smör | |
6 dl | Standardmjölk | |
3 pc. | Ägg | |
Tillbehör | ||
2 tbsp | Vinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Lingonsylt | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Röd Paprika | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Isbergssallat |
Pannkaka: Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll sedan i äggen och resten av mjölken och vispa åter till en jämn smet. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Smörj en långpanna med smöret och strö i fläsket, slå över pannkakssmeten och grädda i ca 20–25 minuter.
Tillbehör: Skölj och skär sallad och paprika i mindre bitar. Skala och finstrimla rödlöken och blanda ihop i en skål. Tillsätt lite olja och vinäger och en nypa salt och peppar.
Servera fläskpannkakan med lingonsylt och sallad vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal: 630 Fett: 39 g Protein: 25 g Kolhydrater: 44 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria