Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Salt | |
600 g | Fläskkotlett | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatis | ||
1 tsp | Flingsalt | |
800 g | Potatis Fast | |
1 tbsp | Olivolja | |
Sallad | ||
150 g | Vanliga morötter | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Vinäger | |
0,5 pc. | Salladsmix | |
Parmesankräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
100 g | Parmesanost | |
2,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och skiva potatisen tunt. Använd en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salt efter smak. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Parmesankräm: Finriv parmesanosten och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj sallad och gurka och skala morötter. Slanta morötterna och skär gurkan i skivor. Blanda med salladen och ringla över lite olja och vinäger.
Skiva kotletten i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka skivorna tunna som lövbiff. Salta och peppra efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek kotletterna på båda sidor på medelvärme. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen tills alla är klara. Servera kotletterna med råstekt potatis, sallad och parmesankräm.
Marie Bergman
Näringsvärde per portion: 605 kcal 49 g protein 26 g fett 41 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1