Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pytt | ||
1 pc. | Persilja - färsk | |
65 g | Färsk bladspenat | |
300 g | Potatis | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
300 g | Rotselleri | |
1 pc. | Rödlök | |
300 g | Morötter | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Citron | |
0,5 pc. | Blomkål | |
2 pc. | Paprika | |
500 g | Halloumi | |
1 krm | Svartpeppar | |
Citrus-och chiliyoghurt | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsp | Sriracha | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en stor bunke.
Pytt: Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka löken och skölj och tärna paprikorna. Blanda samman alla grönsaker i bunken och tillsätt olja, salt och peppar.
Fördela grönsakerna på plåten. Dela citronerna på mitten och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan uppåt. Rosta i ugnen i ca 35 min.
Grovhacka basilika och persilja.
Tärna halloumin och stek den gyllene runt om i olja i en varm stekpanna.
Citrus- och chiliyoghurt: Blanda yoghurt med srirachasås, salt och peppar i en skål.
Pytt: Ta ut de rostade grönsakerna. Lägg citronerna åt sidan. Blanda pytten med basilika, persilja och spenat.Toppa med den stekta halloumin och lägg två grillade citronhalvor på fatet.
Tillsätt citronsaft från två grillade citronhalvor i yoghurtsåsen och servera till pytten.
Näringsvärde: 680 kcal, 33 g protein, 41 g fett, 40 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria