Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Avokadokräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Mynta - färsk | |
2 pc. | Avokado | |
1 pc. | Citron | |
100 g | Edamamebönor | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Chilimajjo | ||
3 tsp | Sriracha | |
1 dl | Vegansk majonnäs | |
1 krm | Salt | |
Burgare | ||
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Gurka | |
4 pc. | Hamburgerbröd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
700 g | Vegetarisk Färs | |
0,5 pc. | Krispsallat | |
1 pc. | Gul lök | |
Picklad lök | ||
2 pc. | Rödlök | |
4 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 pc. | Lime | |
2 dl | Vatten | |
2 tbsp | Strösocker | |
2 krm | Salt |
Picklad lök: Skala och skiva rödlöken i tunna ringar och lägg i en skål.
Blanda limesaft, vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull och värm på spisen så att sockret löser sig. Slå lagen över löken och låt det dra till servering.
Avokadokräm: Mixa samman avokadokött, tinade sojabönor, olivolja, rivet citronskal, citronsaft och mynta till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Chilimajjo: Blanda majonnäs med srirachasås och smaka av med salt.
Burgare: Blanda färsen med salt och peppar.
Finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk olja. Tillsätt löken till färsen och blanda om. Forma fyra burgare och stek i 1 msk olja i en varm panna ca 5-7 min/sida.
Det går även att grilla burgarna i ett grillgaller på utegrillen om du föredrar det.
Skölj salladsblad och hyvla 8 långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare.
Montering: Bred chilimajjo i botten av varje bröd. Lägg på salladsblad och burgare. Toppa med avokadokräm, gurkskivor och picklad lök. Lägg på överdelen av bröden, ät och njut!
Näringsvärde: 901 kcal, 36 g protein, 66 g fett, 59 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko