Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Ratatouillepanna | ||
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 tbsp | Balsamvinäger | |
1 pc. | Tomater | |
1 pc. | Gul lök | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
4 pc. | Ägg | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
200 g | Krossade Tomater | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
300 g | Chorizo | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
1 pc. | Paprika | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 pc. | Zucchini |
Värm ugnen till 200 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Ratatouillepanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika. Skär korven i skivor.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.
Skölj och grovhacka tomaten.
Tillsätt buljong/fond, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.
Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.
Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 576 kcal, 22 g protein, 28 g fett, 58 g kolhydrater
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria