Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rårakor | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsp | Salt | |
800 g | Potatis Fast | |
4 pc. | Ägg | |
0,5 tbsp | Smör | |
200 g | Blomkål Färsk, (0,5 st) | |
1 tbsp | Olivolja | |
Tillbehör | ||
2 dl | Rårörda Lingon | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Äpple Golden Delicius | |
250 g | Cottage cheese Naturell |
Sätt ugnen på 100 grader.
Rårakor: Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen. Blanda i en bunke med ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor. Stek dem ca 4 min på varje sida på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen.
Tillbehör: Skölj och dela broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Sila av vattnet och häll upp broccolibuketterna i en skål.
Skala och skär morötterna i stavar samt skölj och tärna äpplet. Lägg upp i separata skålar.
Servera rårakorna med grönsaker, keso och rårörda lingon.
Näringsvärde: 485 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 52 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Äpple Golden Delicious Klass1