Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Coleslaw | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 tsp | Havssalt | |
2 pc. | Vanliga morötter | |
1 dl | Yoghurt Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Äppelcidervinäger | |
0,5 pc. | Vitkål | |
Rödbetsbiffar | ||
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
350 g | Rödbetor Färsk | |
150 g | Havregryn | |
10 g | Basilika - färsk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Havssalt | |
2 pc. | Ägg | |
200 g | Fetaost | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
Till servering | ||
1 pc. | Isbergssallat | |
1 dl | Groddar | |
1 pc. | Avokado |
Grovriv rödbetorna, grovhacka basilikan, finhacka lök och vitlök och lägg allt i en stor skål tillsammans med havregryn och olivolja. Knäck i äggen, smula i feta osten, tillsätt salt och peppar och blanda väl.
Täck över skålen och ställ den i kylskåpet. Låt stå i minst 30 minuter eller tills havregrynen har absorberat all vätska. Gör coleslawen under tiden. Häll yoghurt, äppelcidervinäger och honung i en skål, salta och peppra och rör om. Riv eller strimla vitkål och morötter och lägg det i skålen. Blanda väl och ställ åt sidan.
Forma 6–8 stora rödbetsbiffar med händerna. Hetta upp en matsked olivolja i en stor stekpanna med nonstickbeläggning på medelvärme. Stek biffarna i några minuter eller tills undersidan är gyllenbrun. Vänd försiktigt på biffarna och stek andra sidan. Servera rödbetsbiffarna med salladsblad, skivad avokado, coleslaw, groddar och frön.
Photo:
David Frenkiel
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana