Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Auberginekräm | ||
50 g | Fetaost | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 pc. | Aubergine | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Betor | ||
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Olivolja | |
600 g | Rödbetor Färsk | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
Topping | ||
180 g | Vegetariskt bacon | |
1 pc. | Huvudsallat | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Bladpersilja - färsk | |
75 g | Valnötter |
Betor: Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor och morötterna i stavar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung, timjan samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 35-40 min.
Auberginekräm: Dela auberginen på längden och skär några snitt i varje halva. Smörj in båda halvorna med olja och krydda med lite salt. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min under betorna. Skala vitlöksklyftorna och gnid in dem i lite olja och lägg på plåten sista 10 min så att de rostas tillsammans med auberginen.
Topping: Tärna fejkon smått. Grovhacka valnötterna.
Stek fejkon krispigt i lite olja i en varm stekpanna. Tillsätt nötterna och fräs hastigt på medelvärme några sekunder. Sänk värmen men håll det varmt. Skölj och grovhacka persiljan och blanda ner i pannan. Skölj salladen och skär den i stora bitar. Skölj gurkan och skär den i halvmånar.
Auberginekräm: Ta ut auberginehalvorna och vitlöken. Gröp ur det mjuka köttet och lägg i en skål tillsammans med vitlöken. Smula i fetaosten och mixa ihop med hjälp av en stavmixer. Tillsätt olja, honung och vinäger och smaka av med salt och peppar.
Ta ut de rostade rotfrukterna, blanda med sallad och gurka. Strö över fejkon och valnötsblandningen och servera med auberginekrämen.
Näringsvärde: 505 kcal, 19 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel