Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
100 g | Rotselleri | |
1 pc. | Silverlök | |
3 pc. | Lagerblad | |
1 kg | Vongolemusslor | |
2 dl | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
500 g | Potatis Amandine | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 tbsp | Olivolja | |
40 g | Smör | |
1 pc. | Vitlök Vanlig | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
0,5 pc. | Fänkål Färsk | |
1 pc. | Citron | |
1 dl | Vispgrädde | |
9 dl | Vatten | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 clove | Vitlök Färsk |
: Sila bort gruset Vongolemusslan kan vara ganska grusig, så sila gärna spadet genom en silduk. Eller lägg musslorna i kallt saltat vatten så att de får "spotta ur sig" sanden. Rör om och byt vatten ett par gånger.
Koka upp smör, hel vitlök delad på mitten, 1/10-del persilja, musslor och 1/5-del av vattnet i en kastrull under lock på medelvärme i 2–3 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Ställ åt sidan med musslor och allt.
Fräs sidfläsk, lök och de krossade vitlöksklyftorna så att de blir lätt brynta i olivolja i en annan kastrull på låg värme i 10 minuter. Tillsätt lagerblad, potatis, rotselleri, fänkål och vin och koka i 2–3 minuter. Häll på vatten, grädde och crème fraîche och koka i 20–25 minuter eller tills potatisen börjar bli mjuk.
Rör ner musslorna med spadet i soppan och smaksätt med hackad persilja, salt och peppar. Servera med citronklyftor att pressa över.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt