Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Garnering | ||
50 g | Valnötter | |
50 g | Plommon Torkade | |
Fruktkaka | ||
250 g | Smör | |
4 pc. | Ägg | |
100 g | Aprikoser Torkade | |
1,5 dl | Strösocker | |
2 dl | Valnötter | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
50 g | Plommon Torkade | |
0,5 tsp | Bakpulver | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
1 tsp | Ingefära Malen | |
1 dl | Farinsocker | |
Glasyr | ||
1 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Vispgrädde | |
3 dl | Florsocker |
Sätt ugnen på 150°C.
Mät upp mjölet i en bunke. Blanda ner bakpulvret.
Strimla aprikoser och katrinplommon.. Hacka valnötter i grova bitar. Blanda allt med mjölet.
Rör smör, socker, farinsocker, torkad ingefära och salt poröst. Tillsätt rom och ägg, ett i taget under omrörning. Blanda till sist ner frukt-mjölblandning och rör om till en tung och fruktig smet.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer cirka 2 liter. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme. Täck den med folie i slutet av gräddningen om den börjar bli för mörk.
Vält upp kakan på en skärbräda när den svalnat något. Svep in den i plastfolie. Låt den sedan stå till sig i två dagar så smakar den bäst.
Dags för glasyr! Blanda florsocker och grädde. Separera äggvitan från ägg-gulan. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i grädden. Rör glasyren slät. Bred över kakan och dekorera med nötter och torkad frukt.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant