Skip to main content
Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

Teriyakimarinerad sesamlax med saffransnudlar

30 minEasy
599,20 kr
4 portions 89,59 kr per portion
Monika Ahlberg

Saffransnudlar
1 tspSalt
0,5 gSaffran
3 tbspOlivolja
300 gRisnudlar
1 krmSvartpeppar
Till serveringen
4 tbspSweet Chili
100 gSockerärta
6 pc.Sparris Färsk
Marinad
1 krmSalt
1 dlTeriyakisås
500 gLaxfilé
5 tbspSesamfrö
1 krmSvartpeppar
1 pc.Färsk ingefära
Instructions
1

En god rätt med vackra färger. Laxen med sitt svartvita hölje, nudlarna lyser i gult, sockerärtor och sparris i skönaste grönt.

Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen. Pensla laxen med såsen. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form. Strö över sesamfröna. Salta och peppra. Stek laxen i 200 grader varm ugn i 15 minuter.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Rör ner olivolja, saffran, salt och peppar.

Dela varje sparris i 3 bitar. Koka sparris och sockerärtor i 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.

Lägg upp lax, nudlar och sockerärtor på fat. Droppa över sweet chilisås och servera

Photo:

Ann Lindberg