Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kassler | ||
1 tbsp | Olivolja | |
600 g | Kassler | |
Broccolimos | ||
1 krm | Salt | |
400 g | Broccoli Fryst | |
0,5 pc. | Citron | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Riven Ost | |
2 tsp | Grönsaksbuljong | |
3 tbsp | Smör | |
Brysselkål | ||
300 g | Brysselkål | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
30 g | Smör |
Broccolimos: Koka broccoli och ärtor i ca 5 min. Sila av vattnet och lägg grönsakerna i en matberedare. Mixa samman med grönsaksbuljong, smör, riven ost och 1,5 msk citronsaft till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka moset i kastrullen. Håll det varmt på låg värme på spisen.
Brysselkål: Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten. Koka dem i ca 3 min och sila sedan av vattnet .
Smält smöret i en stekpanna. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Var försiktig så att det inte bränns. Häll det brynta smöret över den kokta brysselkålen i kastrullen. Tillsätt mandelspån och en nypa salt och peppar. Lägg på ett lock och håll dem varma.
Kassler: Skiva kasslern tunt. Häll lite olja i stekpannan och stek kasslern gyllenbrun.
Servera kasslern med broccolimos och brynt smörslungad brysselkål.
Näringsvärde: 507 kcal, 46 g protein, 27 g fett, 16 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria