Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kött | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Mat & Bak Smör Osaltat | |
140 g | Ädelost | |
500 g | Lövbiff | |
Sötpotatis | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Färsk ingefära | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
800 g | Sötpotatis | |
Tomatsallad | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Salt | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vanliga Tomater | |
1 tsp | Basilika - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i klyftor, lägg klyftorna i en ugnsfast form/ långpanna. Skala vitlöksklyftan och ingefäran, riv dem på ett rivjärn över sötpotatisen. Salta, peppra och ringla över olja. Vänd runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.
Kött: Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda, salta försiktigt och peppra ordentligt. Skär ädelosten i skivor och fördela 1 skiva på varje halva, vik den fria halvan omlott över osten.
Tomatsallad: Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål. Krydda med basilika, 1 nypa salt, 1 nypa peppar, balsamvinäger och olivolja.
Kött: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bryn lövbiffen i pannan och vänd dem när de har fått fin färg.
Servera dina ädelostfyllda lövbiffsrullader med rostad sötpotatis och tomatsallad.
Näringsvärde per portion: 38 g protein 30 g fett 42 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta