Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Burgare | ||
1 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Ägg | |
2 tsp | Dijonsenap | |
500 g | Blandfärs | |
0,5 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Rostad Lök | |
Tillbehör | ||
100 g | Romansallat, 0,5 st | |
1 pc. | Kvisttomater | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Fast | |
2 tbsp | Olivolja | |
Gurkrelish | ||
0,5 pc. | Gurka | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
200 g | Cornichons | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30-40 min.
Burgare: Blanda färsen med dijonsenap, ägg, rostad lök, salt och peppar. Forma 4 st burgare.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek burgarna ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt de bli ordentligt genomstekta i pannan.
Gurkrelish: Finhacka cornichons. Skölj och tärna gurkan smått. Blanda med creme fraiche i en skål och tillsätt vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och dra loss 4 stora blad. Skölj och skiva tomaten.
Rosta bröden i en stekpanna och montera ihop dina burgare med gurkrelish, sallad, burgare och tomat. Servera tillsammans med den rostade potatisen.
Näringsvärde: 853 kcal, 34 g protein, 50 g fett, 64 g kolhydrater.
Photo:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel