Skip to main content
Grekiska minibiffar med fetaost i tomatsås
Mari Bergman

Grekiska minibiffar med fetaost i tomatsås

40 minEasy
349,15 kr
4 portions 41,51 kr per portion
Goda Medelhavsköttbullar fyllda med fetaost i en härlig tomatsås. Serveras med ugnsrostad potatis.

Potatis
700 gPotatis Fast
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
Tillbehör
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Romansallat
50 gGrana Padano
Biffar
1 tbspOlivolja
0,5 tbspTorkad oregano
2 krmSvartpeppar Malen
1 tspSalt
0,75 dlStröbröd
500 gNötfärs
150 gFetaost
2 cloveVitlök Vanlig
400 gPastasås Classico
1 pc.Gul lök
1 dlStandardmjölk
1 pc.Ägg
1 tbspSmör
Instructions
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela dem på mitten. Lägg potatisen på en plåt och strö över salt och peppar efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Biffar: Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och svälla någon minut. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ner nötfärs och lök i ströbrödsblandningen och krydda med oregano, salt och peppar. Smula i fetaosten och blanda om. Forma små minibiffar av färssmeten och lägg på en tallrik.

3

Hetta upp en stekpanna med en klick smör och lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara på eftervärmen. Tillsätt tomatsåsen när biffarna är klara och låt såsen bli varm.

4

Tillbehör: Skölj och skär sallad och gurka i mindre bitar. Riv osten på ett rivjärn och strö över biffarna. Servera minibiffarna med potatis och sallad.

Näringsvärde: 732 kcal, 46 g protein, 39 g fett, 46 g kolhydrater.

Photo:

Linnea Swärd