Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Yoghurtgrädde | ||
1 dl | Grekisk Yoghurt | |
1 dl | Vispgrädde | |
3 pc. | Ägg | |
1 pc. | Apelsin | |
3 tbsp | Honung Flytande | |
2 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 g | Saffran | |
500 g | Risgrynsgröt Färdig | |
1,5 dl | Sötmandel Spån | |
1 dl | Sötmandel Naturell |
Sätt ugnen på 220 grader. Mortla saffran och socker. Vispa grädden och blanda med gröt, honung, saffran, salt, apelsinzest och hackad sötmandel. Rör ner ett ägg i taget.
Smöra en ugnsfast form och täck botten och kanter med hälften av den mandelspånen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills pannkakan har fått lite färg.
Yoghurtgrädde
Blanda vispad grädde och yoghurt och ställ svalt i väntan på servering.
Servera pannkakan ljummen eller rumstempererad med sylt, yoghurtgrädde och resten av mandelspånen.
”Det blir bara pannkaka” är skriven och fotograferad av Annika Goldhammer och ges ut av bokförlaget Arena.
Photo:
Annika Goldhammer
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt