Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vitkål | |
250 g | Vanliga morötter | |
2 tbsp | Olivolja | |
200 g | Palsternacka | |
0,5 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
Glace | ||
1 tsp | Rödvinsvinäger | |
100 ml | Sweet Chili | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Oystersås | |
1 krm | Salt | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
2 tsp | Sambal Oelek | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 krm | Kanel | |
1 tsp | Fisksås - Asiatisk | |
900 g | Revbensspjäll | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Skär i köttet och separera benen. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. Salta och peppra. Häll 1–2 dl vatten i botten och täck helt runtom med aluminiumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i ugnen i 125° i 1 ½ timme.
Glace: Riv ingefära och pressa vitlöken. Rör ihop alla ingredienserna till glacen väl.
Ta sedan ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225°. Ta bort folien, häll av vätskan och pensla på glace. Ställ tillbaka i ugnen och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är revbenen som bäst. Detta tar cirka 20 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Sallad: Skala och riv morötter och palsternacka. Skölj och skiva vitkålen tunt. Blanda i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt oljan. Smaka av med salt och peppar. Servera ribsen med sallad och ris.
Näringsvärde: Kcal: 670 Fett: 25 g Protein: 30 g Kolhydrater: 77 g
Photo:
Daniel Ohlsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel