Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
120 g | Färskost Naturell | |
1 pc. | Grillpinnar | |
200 g | Vit Blockchoklad | |
500 g | Sockerkaka |
Mixa sockerkakan, eller finfördela den med händerna.
Tillsätt färskosten och blanda ihop med den mixade sockerkakan, låt stå kallt i ca 30 minuter.
Rulla degen till bollar, ca 3 cm stora. Förvara sedan i kyl medan du smälter chokladen.
Smält choklad, antingen i ett vattenbad eller på låg värme direkt i kastrull.
Doppa den spetsiga änden av grillpinnen i den smälta chokladen och låt det gå några sekunder innan du sticker ner i varje boll. Chokladen hjälper till att hålla pinnen på plats. Kyl sedan ner popsen i någon minut. Då stelnar chokladen och fungerar som lim.
Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och stick ner i t.e.x en bit oasis, frigolit eller ett högt tungt glas som inte riskerar att falla.
Använd en tesked för att ringla över resterande av den smälta chokladen över bollarna i ett mumie-mönster.
Dekorera gärna med små godisar eller tunna skivor av exempelvis pingvinstång till mumie-ögon.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia