Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Minestronesoppa | ||
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
2,5 tbsp | Tomatpuré | |
2 clove | Vitlök | |
2 pc. | Gul lök | |
1,5 L | Vatten | |
1 tbsp | Spiskummin | |
2,5 pc. | Hönsbuljong | |
0,25 pc. | Rotselleri | |
2 tbsp | Basilika - färsk | |
200 g | Kycklingfärs | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 tbsp | Matolja | |
1 dl | Risoni | |
1 tbsp | Rökt paprikapulver | |
0,5 pc. | Citron | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 pc. | Potatis Fast | |
3 pc. | Morötter | |
Smördegspinnar | ||
200 g | Smördeg | |
Pebre (chilensk tomatsalsa) | ||
1 pc. | Persilja - färsk | |
125 g | Salladslök | |
0,5 pc. | Citron | |
1 dl | Olivolja | |
2 clove | Vitlök | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Koriander - färsk |
Blanda kycklingfärs, persilja och salt. Rulla små köttbullar.
Hacka lök, vitlök, morot och selleri fint. Hacka övriga grönsaker.
Hetta upp en stor kastrull med rikligt med olivolja. Fräs lök, vitlök, selleri och morot tills löken är mjuk. Tillsätt övriga grönsaker och torkade örter och fräs på hög värme ett par minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar, rör ner tomatpuré och låt den fräsa med ett par minuter innan krossade tomater och buljong tillsätts.
Låt koka utan lock i ca 20 minuter. Tillsätt köttbullarna och pastan och koka tills den är al dente, lite tuggmotstånd. (Tillsätt mer buljong om det är för lite vätska i soppan.)
Rör ner citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Smördegspinnar:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka koriander och persilja.
Blanda chili, salladslök, vitlök, koriander och persilja med olivolja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.
Bred ut smeten i ett jämnt lager på hälften av degen, lämna ca 1 cm kant runt om. Lägg på de resterande och tryck till lite lätt. Dela smördegen i 4–6 stycken ca 3 cm breda strimlor.
Snurra sedan ihop smördegen och lägg dem på en ugnsform med bakplåtspapper, grädda i ugnen i 225 grader. De är klara när de fått en vacker brun färg.
2 Krossade Tomater 390g Garant