Skip to main content
Biff Rydberg med senapskräm
Kokbok

Biff Rydberg med senapskräm

1 hEasy
637,30 kr
4 portions 90,25 kr per portion
En förnäm och oblandad pyttipanna är denna Rydberg. Det sägs att ursprunget är just Hotell Rydberg vid Gustav Adolfs Torg i Stockholm. Det man ska tänka på vad gäller biff Rydberg är att skära oxfilébitarna lite större. När man sedan steker får man absolut inte ha för många bitar i pannan samtidigt. De ska vara rosa inuti och får aldrig ligga och koka i stekpannan. Då blir köttet segt, tråkigt och smaklöst.

4 pc.Potatis
1 krmSalt
2 pc.Gul lök
1 krmSvartpeppar Malen
1 tspJapansk soja
1 tspSmör
400 gOxfilé
1 tspStrösocker
Till servering
4 pc.Ägg
Senapskräm
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspDijonsenap
3 tbspStrösocker
2 tbspSenapspulver
1 krmSalt
2 tbspPepparrot Färsk
2,5 dlVispgrädde
Instructions
1

Skala lök och potatis.

2

Skär lök, potatis och kött i sockerbitsstora bitar. Stek löken på medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad. Smaka av med salt, peppar, en nypa socker och en skvätt soja.

3

Hetta upp oljan och fritera potatisen någon minut tills den fått fin färg. Salta och håll varmt.

4

Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna. Salta och peppra.

Servering Lägg upp kött, lök och potatis i fina rader. Servera med senapskrämen och äggulorna.

Mästarnas Menyer Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh

Boken ges ut av Norstedts förlag