Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Gryta | ||
500 g | Rotselleri | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Röda Linser Torkade | |
300 g | Potatis | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 pc. | Purjolök | |
300 g | Morötter | |
8 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tsp | Rökt paprikapulver | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
140 g | Bacon Tärnat | |
1 tbsp | Persilja - fryst | |
Bröd | ||
1 tbsp | Olivolja | |
50 g | Grana Padano | |
150 g | Lantbröd |
Värm ugnen till 200 grader.
Gryta: Skölj och strimla purjolök. Skala och riv vitlök. Skala och tärna potatis, morötter och rotselleri. Halvera cocktailtomaterna och lägg åt sidan.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, vitlök, rotfrukter och bacon tillsammans med rökt paprikapulver i ca 4-5 min under omrörning. Tillsätt persilja och vin och puttra samman.
Tillsätt vatten, tomatpuré, grönsaksbuljong, röda linser och de halverade cocktailtomaterna. Låt grytan puttra på medelvärme under lock i ca 30 min. Rör om då och då så att linserna inte bränns vid. Spä med mer vatten om det behövs. Smaka av grytan med salt och peppar.
Bröd: Skär brödskivorna i trekanter och pensla med olja. Finriv osten och fördela över brödskivorna. Gratinera i ugnen i ca 10 min.
Servera grytan med ostgratinerat bröd.
Näringsvärde: 716 kcal, 30 g protein, 26 g fett, 81 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day