Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 tbsp | Smör | |
100 g | Gul lök | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Vetemjöl | |
200 g | Färska champinjoner | |
2,5 dl | Rött matlagningsvin | |
100 g | Morötter | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Steklök | |
600 g | Fransyska & Nötstek | |
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Vatten | |
2 dl | Köttbuljong | |
140 g | Bacon Skivat |
Skär köttet i 2–3 cm stora tärningar. Bryn det i smör i omgångar i en stekpanna och lägg sedan över köttet i en rymlig gryta.
Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.
Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt.
Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlök och koka upp grytan under omrörning.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1½ tim.
Skala under tiden smålökarna. Fräs dem i smör, häll på en skvätt vatten och koka dem mjuka.
Dela champinjonerna om de är stora och bryn dem. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt.
Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med pressad potatis, ris eller pastafjärilar.
Photo:
Nurlan Emir
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt