Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 pc. | Morötter | |
1 krm | Cayennepeppar | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Vegetarisk Färs | |
2 dl | Havrefraiche | |
500 g | Potatis Fast | |
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tsp | Sambal Oelek | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 tbsp | Strösocker | |
1 tsp | Kummin hel | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
2 pc. | Palsternacka | |
4 slice | Skivat rågbröd | |
2 tsp | Torkad oregano | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 L | Vatten | |
2 tbsp | Rapsolja | |
4 tbsp | Tomatpuré |
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skala och tärna upp potatis, morot och palsternacka.
Stek färsen på hög värme i olja i en gryta. Sänk värmen och tillsätt lök, stek mjuk i 2-3 minuter.
Tillsätt vitlöken och stek även den någon minut innan du går i med potatis, morötter och palsternacka.
Krydda med tomatpuré, sambal oelek, mortlad kummin, oregano, cayennepeppar, strösocker, 1 tsk salt och svartpeppar. Rör runt ordentligt och låt detta steka med i någon minut.
Häll på krossade tomater, buljongtärningen och vatten. Rör runt och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan koka i 30 minuter, eller tills grönsakerna mjuknat.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med creme fraiche och bröd.
För att klara kraven i One Planet Plate:
Välj ekologiskt certifierad lök, vitlök, potatis, morot, palsternacka, tomatpuré, krossade tomater, rapsolja, rågbröd och buljong.
Photo:
Julia Thielen
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant