Skip to main content
Spenat och Chevrelasagne
Mari Bergman

Spenat och Chevrelasagne

45 minEasy
344,80 kr
4 portions 41,83 kr per portion
Supergod chevrelasagne som med fördel serveras med en frisk rödbetssallad.

Lasagne
1 tspBasilika - torkad
1 pc.Gul lök
1 dlVatten
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
200 gGetost, Chevre
2 cloveVitlök
200 gSpenat Blad
0,5 tspSambal Oelek
0,5 tbspOlivolja
300 gPasserade Tomater
1 tspHonung
200 gFärska lasagneplattor
1 tbspTomatpuré
1,5 tspSalt
Sallad
1 pc.Rödbetor
1 tbspOlivolja
1 pc.Palsternacka
1 krmSalt
1 tbspVit balsamvinäger
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i lite olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt passerade tomater, vatten, sambal oelek, tomatpuré, honung, basilika, salt och peppar och låt det få ett uppkok.

3

Skär chèvreosten i mindre bitar och blanda med creme fraiche i en bunken.

4

Häll lite tomatsås i botten av en ugnsfast form. Dela lasagneplattorna i lika stora längder. Lägg på ett lager lasagneplattor och bre över hälften av chevreröran. Strö över lite av den tinade spenaten. Fortsätt att varva tomatsås, lasagneplattor, chevreröra och spenat. Avsluta med ett lager chevreröra och tomatsås. Sätt in i ugnen ca 20 min.

5

Sallad: Skala och riv palsternackan och rödbetan fint på ett rivjärn. Tillsätt balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Näringsvärde: 705 Kcal 22g protein 42g fett 56g kolhydrater

SMAKLIG MÅLTID!

Photo:

Linnea Swärd