Skip to main content
Sommarpasta med chorizo, grönsaker och fetaost
Mari Bergman

Sommarpasta med chorizo, grönsaker och fetaost

20 minEasy
212,65 kr
4 portions 34,83 kr per portion
Pasta är gott året runt, men den här rätten passar lite extra bra i sommartider. Lättlagat, snabbt och gott!

Korvfräs
1 krmSalt
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Gul lök
1 krmSvartpeppar Malen
300 gChorizo
1 pc.Röd Paprika
0,5 tspRosmarin - torkad
0,5 tspTimjan - torkad
0,5 tspTorkad oregano
1 pc.Zucchini
0,5 tbspBalsamvinäger
1 tbspOlivolja
125 gKörsbärstomater
Tillbehör
400 gRigatoni
150 gFetaost
0,5 pc.Basilika - färsk
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Korvfräs: Skala och klyfta lök och skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i bitar och skär zucchini i tunna skivor. Skär korven i skivor.

3

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Korvfräs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, grönsaker och chorizo på medelhög värme. Krydda med oregano, timjan och rosmarin och fräs samman så att allting får lite färg.

5

Halvera tomaterna och tillsätt tomater och balsamvinäger till korvfräset och låt det fräsas ihop. Smaka av med salt och peppar.

6

Sila av vattnet från pastan och tillsätt pastan till korvfräset. Blanda om och tillsätt hackad basilika och smula över fetaost.

Näringsvärde: 580 kcal, 25 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater.

Photo:

Sofia Törnqvist